Uniek logeren (met korting) in de Serra de Estrela!

Ga je mee op reis? Weg van de gebaande paden? Landinwaarts? De Portugese binnenlanden zijn prachtig. Er heerst rust, er is natuur en de zon schijnt er bijna altijd. Zo ook in de Serra da Estrela!

Natuur
De Serra da Estrela vind je in centraal Portugal. Een natuurgebied waar je de hoogste berg van het vasteland van Portugal aantreft. In de Serra kun je dan ook sneeuw verwachten in de winter. De
Torre (1993 meter) is de hoogste top, waar het serieus koud kan zijn.

Aan de rand van dit mooie gebied, op een kwartiertje van de stad Guarda, ligt, verscholen tussen de boomgaarden, Quinta da Portela. Sinds 2021 het trotse bezit van de Nederlanders Manda en Jasper.  Zij verlieten het koude, grijze Nederland en verruilden dat voor de letterlijke en figuurlijke warmte in de binnenlanden van Portugal. Kijk even wat een plaatje!

Quita da Portela. foto: W. Glasmacher

In de vallei van de Mondego, aan de rand van de Serra da Estrela, heerst een geweldig microklimaat. Er wordt hier nu biologisch en biodynamisch geboerd. Er is dan ook heel hard gewerkt om overwoekerde olijfboomgaard te ontdoen van de bramen. De olijven staan er weer prachtig bij. Een kudde Bordeleiras-schapen bemest de boomgaard, hoe mooi is dat? De bomen geven jaarlijks een mooie oogst, waarmee een eerlijke, hoogwaardige olijfolie wordt gemaakt. Houd je van eerlijk en puur? Draag je graag bij aan de biodiversiteit in de vallei?  De olie die luistert naar de naam ‘Com um embraço do Irmão’ bestel je hier. (Irmão, Portugees voor broer, is de naam van de boerderijkat. Vrij vertaald heet de olie ‘met een knuffel van Broer’.)

Accommodatie
Naast gewerkt aan de boerderij is er ook enorm veel werk verzet om maar liefst zes tweepersoons kamers en een familiehuis voor vier personen te realiseren. Zonder de hulp van vele vrijwilligers was dit allemaal niet mogelijk geweest. Het resultaat mag gezien worden!

Zin om hier te verblijven, met uitzicht op de bergen van de Serra? Een smakelijk ontbijt is inbegrepen! Reseveren kan via de website van Quinta da Portela,  Gebruik bij je reservering kortingscode GODIF1 en ontvang 5% korting op je reservering!