Hoe een FAM trip me aan het wandelen heeft gekregen

Wandelaars…in mijn ‘thuisland’, het rivierengebied, zie je ze bij voortduring voorbij komen.

In mijn ogen zag het er altijd maar een beetje suf uit. Soms uitgedost alsof ze de hoogste berg gingen bedwingen die dag kwamen ze op de dijken aan me voorbij. Ik keek er wat meewarig naar en zag het mezelf nog niet doen.

Uitnodiging…

En toen was er daar een uitnodiging voor een FAM (familiarisation) trip in 2019. Georganiseerd door Visit Portugal. Bestemmimg Serra de Estrela. Een prachtig natuurgebied rondom de hoogste top in het land. In het hart een heerlijk hotel dat ons met plezier wilde verwelkomen om ons kennis te laten maken met hun luxe voorzieningen én de natuur. En hun gids. Wándelgids….

Als je de stoute schoenen wilde aantrekken werd je wel geadviseerd een paar stévige mee te brengen 😉. Eeuh…..dat leek dan een investering voor een keer te worden?

Ik heb me in een goede winkel voor buitensport laten adviseren, en ben met een paar mooie, stevige stappers in het vliegtuig gestapt. Na een warme ontvangst en een uitgebreide kennismaking met het hotel en de kunsten van de keukenbrigade hebben we heerlijk geslapen in geweldige kamers. De volgende dag stond de Serra gepland. Met de hele groep hebben we ons urenlang laten gidsen door de prachtige natuur.

Opeens heb je tijd en rust om te kijken, te voelen en ervaren…..Ongekende ontdekkingen te doen. Die middag was er niets anders dan de mooie omgeving die de aandacht vroeg en kreeg. En passant zijn we  ook nog kletsnat geregend. Niet gebruikelijk ter plaatse maar wij hadden als  ‘Hollanders die wel wat gewend waren’ de waarschuwingen weggewuifd. ‘Een buitje? Ja joh, dat hebben wij thuis zo vaak’. We hebben het geweten, maar dat terzijde. Het heeft de pret niet mogen drukken. Wat een prachtige wandeling in deze schitterende omgeving met een enthousiaste gids. En wat een  heerlijk ‘thuiskomen’ in het hotel, waar de sauna, het zwembad en de versnaperingen op ons wachtten. Uiteraard hebben wij deze fantastische plek in ons programma opgenomen.

Na die middag bleef er iets kriebelen in mijn hoofd…Rust, ruimte, frisse blik…. Ik wandel sindsdien. Op mijn stevige stoute schoenen.  En ik heb inmiddels een goede regenjas!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *