Portugal, het uiterste zuidoosten van Europa. Hier vind je 850 kilometer Atlantische kust, een mild klimaat en maar liefst gemiddeld 3000 zonuren per jaar! Het klimaat verschilt per regio. Het warmst is het in de zomer in de binnenlanden van Alentejo, het koudst is het in de winter in het noorden rondom Porto en de regio Beiras, tegen de Spaanse grens. Nog altijd zijn de winters daar milder dan in het noorden van Europa.

In Portugal tref je een grote landschappelijke variatie en heel veel schitterend cultureel erfgoed aan. Veel accommodaties zijn gehuisvest in prachtig gerestaureerde kastelen, paleizen en forten. Maar ook veel mooie, traditionele huizen worden vandaag de dag geexploiteerd als guesthouse of boutique hotel.

De Portugezen en vriendelijk en behulpzaam, en met recht trots op hun vaderland. Anders dan andere zuid-Europese volkeren zijn zij vaak rustig en bedachtzaam. Wij nodigen je uit om dit met ons te gaan ervaren tijdens je volgende vakantie. 

Portugezen houden van tradities, goed eten en festivals. En het is erg leuk om dergelijke festiviteiten bij te wonen tijdens je verblijf. Ervaar het leven in Portugal door er onderdeel van uit te maken. Bezoek bijvoorbeeld een traditionele fado-avond of ga naar een van de vele processies tijdens de Semana Santa (week voor Pasen).  Go Diferente helpt je graag op weg naar locals, food en festivals!